LETS Sint-Niklaas

Aanpassing Huishoudelijk reglement

In november 2021 en oktober 2022 zijn er enkele aanpassingen gebeurd aan het huishoudelijk reglement van LETS Sint-Niklaas. We noteren de bijgekomen tekst hieronder.

Art.2 Lidmaatschap

2.1 lid

Vanaf 2024 vragen we een jaarlijks lidgeld van 5 euro per jaar. Te betalen jaarlijks in de maand januari, bij voorkeur via overschrijving met vermelding van je lidnummer (LSNxxx). Wie het financieel minder breed heeft mag ook 2 euro betalen. Wie het ruimer heeft mag een solidariteitsbijdrage van 10 euro betalen. Met dit jaarlijks lidgeld wordt de verzekering betaald alsook de kosten van bijeenkomsten.

Onze rekening bij Triodos: rekeningnummer BE28 5230 8098 9520

2.5 rechten en plichten van leden

Elk nieuw lid wordt tijdens het 1e  jaar lidmaatschap verwacht op minstens één LETS-activiteit. Van elk nieuw lid wordt minstens 1 transactie gevraagd het 1e jaar. 

2.6 meter/peterschap

Elk lid kan peter of meter worden van andere leden. 

Nieuwe leden duiden op het inschrijvingsformulier aan of ze een peter/meter wensen.

Leden die al langer lid zijn, maar eerder passief, kunnen een peter/meter aanvragen. Een peter/meter moedigt een ander lid aan om actief te zijn bij LETS. Hij/zij gaat samen met een (nieuw) lid naar een (eerste) activiteit, stimuleert een  nieuw of ‘slapend’ lid om een transactie te doen, denkt mee na over mogelijke vraag/aanbod van het (nieuw) lid. 

Een meter/peter zorgt voor meer ‘bindweefsel’ of verbondenheid zodat het systeem ten volle tot zijn recht kan komen.

Art. 4. Open boekhouding

4.1 LetsC

Elk lid heeft een rekening waarop het saldo in stafkes wordt bijgehouden. Dit saldo kan je elektronisch raadplegen via LetsC (spreek uit als lets sie of lets see).

4.2 interlets

Je kan ook ‘interletsen’. Dat is een transactie doen met mensen uit een andere LETSgroep.
Volgende LETSgroepen werken ook met LetsC: Aalst, Aalter, Brussel, Dendermonde, Durme, Temse, Mechelen, Merelbeke, Oostende, Roeselare, Tielt, Westhoek en de groep LETS Vlaanderen. Met deze groepen kan je transacties regelen via de knop ‘Interlets’ in de menustructuur van LetsC.

Volgende LETSgroepen werken met eLAND: Antwerpen Stad, Brugge, Gent, Limburg, Turnhout, Zandland en Zele. Met deze groepen kan je transacties regelen via de knop ‘externe transactie’ in het menu van LetsC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: